Förbundstillhörigheter

Föreningen är godkänd av Svenska Budo & Kampsportsförbundet (SB&K) som är ett specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF). Förbundet bildades 1960 och består idag av nästan 800 klubbar med över 50 000 medlemmar där förbundets idrotter utövas.

Då föreningen är godkänd av SB&K är vi således med i vårt distriktsförbund, Skånes Budo & Kampsportsförbund (SkBKF) som är specialdistriktsförbundet för budo- och kampsportsklubbar i Skåne.

Föreningen tränar Ju-Jutsu och tillhör då via SB&K ett underförbund. Svenska Jujutsufedrationen (SJJF). SJJF representerar ca 40 st Jujutsustilar i Sverige med över 150 klubbar anslutna. SJJF arrangerar SM i Jujutsu och Svenska Jujutsuligan. Som medlem i förbundet har föreningen möjlighet att skicka tävlanden till distriktsmästerskap och svenska mästerskap i jujutsu enligt JJIF:s tävlingsregler.

Ju-Jutsu stilen som föreningen tränar efter tillhör Förbundet Sweden Ju-Jutsu Ryu.

Det innebär bra status för klubben i sina kontakter bl.a. mot kommunen avseende lokaler, bidrag m m. Det innebär att klubben har rätt till statligt och LOK (lokalt aktivitetsstöd). Klubben får också en “stämpel” som seriös i allmänhetens ögon